Personal

Det är vi som är personalen på IndepenDance Academy.
Vårt mål är att guida er genom dansens värld på ett professionellt sätt.

Bild saknas

Emma Kvanth

Emma är född och uppvuxen i Lidköping där hon studerade samhällsprogrammet, humanistisk gren med fördjupning i internationella relationer och politik, vid De la Gardiegymnasiet. Efter gymnasiet utbildade hon sig till sjuksköterska vid Högskolan i Skövde och avlade examen i januari 2001. Emma jobbade mellan 2001-2009 på Sjukhuset i Lidköping inom kirurgi och ortopedi. Hon har även arbetat på Ambulansen i Skara 2013, samt tillfälligt runt om på sjukhus och vårdcentraler i Syd -och Nordnorge.

Under hösten 2003 fördjupades kunskaperna i idrottsmedicin vid Karolinska institutet.

Rörelse och aktivitet har alltid varit viktigt för Emma. Hon började vid 4-års ålder med barngymnastik i Vinningaortens gymnastikförening. I januari 1989 började Emma dansa disco på Helens dansskola i Lidköping. Mellan åren 1989-1999 tävlade hon framgångsrikt i singel-, par- och gruppdisco. Hon blev bl a Nordisk bronsmedaljör i singeldisco och pardisco 1996. Hon tillhörde även Svenska landslaget i disco 1996 där hon representerade Sverige i kategorin singeldisco. Emma har under många år tagit klasser i disco, jazz, balett och lärt sig grunderna i några av pardanserna.

Efter nio år som elev började hon i januari 1998 att undervisa i discodans. Emma avlade sin danslärarexamen i maj 2004.Hon har deltagit flitigt på förbundets kongresser och seminarium för att inspireras, utvecklas och uppdateras. Emma undervisar barn och ungdomar i disco, hiphop, mtv-jam, freestyle discojazz, slowdance samt dansteknik, allt från nybörjare upp till elitnivå. Hon undervisar även vuxna och inspirerar dem att ge sig hän dansens rörelser. Emma har under många år undervisat och coachat många barn och ungdomar som genom åren satsat och fortfarande satsar på tävlingsdans i Lidköping inom disco, slowdance, freestyle discojazz och hiphop i alla åldrar från 5 till 20 år. Under hennes många år som lärare har Emma coachat fram flerfaldiga mästare och mästarinnor, samt dansare som fått representera Sverige internationellt och därigenom satt Lidköping på danskartan. Hon är även utbildad domare och har anlitats flitigt som domare i Sverige samt våra grannländer Norge och Danmark. Emma har dömt både Svenska-, Norska- och Danska mästerskapen i disco, hiphop och performing art. Hon har även genomfört workshops i Sverige, dels med dansundervisning men också föreläst om kostens betydelse, ätstörningar samt skönhetsideal. Föreläsningar har också hållits om idrottsskador och praktiskt visat hur ungdomar kan hjälpa varandra om olyckan varit framme under träning eller tävling. Under många år genomförde hon även modevisningar, brudvisningar, hårvisningar, div uppvisningar, talangjakter. Emma var Lidköpings Lucia 1995, Skaraborgs Lucia 1997 och Tärna i Sveriges Lucia 2000. 

2006 tilldelades Emma Lidköpings kommuns idrottsstipendium "För insatsen inom danssporten och engagemanget i tävlingsdansverksamheten".

Under många år har Emma arbetat med barn och ungdomar inom Skapande skola i Lidköping, Skara, Götene och Ardala. Undervisningen har varit allt från förskoleklass upp till högstadiet och gett barnen och ungdomarna en inblick i dansens värld. Emma har sedan 2011 ett samarbete med Västra Götalands konståkningsförbund och undervisar då deras elever i olika sorters dans på Skatecamp i Lidköping. Här deltar ungdomar som är nybörjare och ända upp till Sverigeeliten inom konståkning. 

Bild saknas

Ana Lakic´

Ana började sin danskarriär vid 6 års ålder i Belgrad, Serbien. Hon dansade och tävlade för klubben ”Mladost” i Latin och Standard på nationell nivå. 2006 bytte hon dansskola och tillhörde istället ”Art Of Dance” i Belgrad och fortsatte sin tävlingskarriär på både nationell nivå och internationell nivå i Latin, Salsa och Standard. Samma år började Ana jobba som danslärare för vuxna och barn i Latin. Under 2008 åkte Ana till Dubai för att utveckla sina danskunskaper och fick då den stora äran att möta och ha seminarier med Tatiana Lahvinovich och Zoran Plohl, senior världsmästare i Latin. Detta kom att bli en mycket inspirerande resa. År 2009 bytte Ana klubb till ”Vracar” i Belgrad, den bästa dansklubben i Serbien. Hon blev Serbisk senior mästarinna i Latin tre år i rad . På klubben ”Vracar” undervisade Ana i Salsa-Latin barndans "Latin-kidz" med 300 barnelever samt har även undervisat ungdomar och vuxna Salsa-Latin och Standard.

2013 gick flyttlasset till Sverige och Lidköping och Ana började då undervisa i latin både i Lidköping och Skövde. Där har hon coachat fram eleverna till mycket fina placeringar och prestationer. Ana är en energisk, positiv och målmedveten lärare och dansare. Hon brinner både för pardans i motionsform och för tävlingsdans. Hon är mycket omtyckt bland elever, föräldrar och kollegor. Under pardans SM 2014 coachade hon fram eleverna till många fina medaljer och mästartitlar. 

Ana har serbiska som modersmål och har erfarenheter av att bedriva undervisning på serbiska, svenska, engelska samt spanska.

Bild saknas

Karin Odermatt

Karin är född och uppvuxen i Schweiz. Hon flyttade sedan till England och därefter till Italien för att slutligen börja på Cirkusskolan i Berlin. Hon jobbade efter avslutad utbildning 7 år i en Trapezduo och uppträde runtom i världen och vann flera priser med detta nummer. Det var flera Varieteer, Företagsevents och Festivaler. Bland annat Cirque de soleils Dinnershow i Berlin under tre år. Under den tiden hade hon en coach från Moskva Statscircus som tränade henne under ett år i solotrapets. Efter att ha fått barn och flyttat till Skandinavien börja hon jobba tillsammans med Jocke Assarsson från Lidköping i Köpenhamn på nordens största dinnershow med 1000 sittande middagsgäster. Hon uppträde med luftring, luftrep, trapets och comedy och de gjorde mer än 900 shower. Varje år tog hon workshops i clownerie med en av världens bästa clownlärare i Frankrike. 2011 flyttade de till Sverige. Hon har tagit examen i anatomi, fysiologi och sjukdomslära, rest regelbundet till New York för att träna pole fitness och för att ta sin licens till instruktör i pole fitness. 2014 tog hon sin examen. Tillsammans med Jocke har hon skrivit och spelat in flera TV-serier till SVT Barn tv "Jecko & Jessie" , har skapat en egen show med livemusic och 7 artister som spelas varje vinter i Sälen. På sommaren ansvarar de för Kolmårdens underhållning för parkens besökare. De har även uppträtt på Events som arrangerats av Ericsson, Mary Kay, Volvo, Toyota, Gothia cup, Partille cup, Tupperware samt Barnfestival och Astra Sceneca.

Karin älskar sitt jobb och allt som hänger ihop med det.

Genom åren har hon lärt sig mycket om kroppen, hur man bygger muskler och hur man tränar på ett bra och sunt sätt. Kost är en del också som påverkar detta vilket hon har mycket kunskap om. Hon vill gärna dela med sig sina erfarenheter och tränar på ett roligt och spännande sätt.

Karins modersmål är schweizerdeutsch och hon har erfarenhet av undervisning på svenska, engelska, franska, tyska och danska.

Bild saknas

Sabina Westerling

Sabina har studerat samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Dans & Teater, på Katedralskolan Skara och tog examen 2014. Hennes huvud -och specialinriktning var danstekniker.
Under sin studietid på gymnasienivå undervisade hon elever på Djäkneskolan, Skara i flera olika stilar så som modernt, balett och hiphop.

Hösten 2014 tillbringade hon på Åsa Folkhögskola fivestyles där hon fick möjligheten att utveckla sin egen danskunskap samt öka kompetensen i de olika stilarna inom streetdansen så som Popping, Locking, Hiphop, Breaking och House. Sabina har också under utbildningstiden fått mycket kunskap om stilarnas historia. Sabina har dansat sen 2007, hon har tagit klasser och utvecklats inom Disco, Hiphop, Balett, Jazz, Modernt och Bugg. Hennes största meriter har tagits i Discodans, HipHop och Battles. Sabina är en rutinerad tävlingsdansare på nationell och internationell nivå. Hon har tillhört svenska landslaget flerfaldigt i disco och hiphop. I början av 2014 började hon intressera sig för tävlingsformen Battles och började tävla i detta med stor framgång både nationellt och internationellt.

2012 började Sabina att undervisa i disco och examinerades 2012 i grundutbildning för disco & hiphop. 

Sabina satsar helhjärtat och målmedvetet på sin personliga utveckling samt ledarskap i sin dansundervisning, och hoppas kunna hjälpa eleverna till en personlig utveckling inom hiphopdansens stilar. Hennes främsta meriter är  SM Disco 2010 bronsmedaljör singel, SM Disco 2011 bronsmedaljör singel, Svenska Mästarinna Hiphop 2012 singel, Nordisk Mästarinna 2012 pardisco, EM  Hiphop 2013 bronsmedaljör singel, SM Hiphop 2013 bronsmedaljör singel, SM Hiphop 2014 bronsmedaljör singel, SM Battles 2014 silvermedaljör. 

Bild saknas

Hanna Baudtler

Hanna tog examen vid Barn- och Fritidsprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping 2018 och har genom sin utbildning erfarenhet av arbete och pedagogik med små barn. 

Hanna har under många år dansat disco och hiphop samt tävlingsdansat med flera framgångsrika placeringar. Hon tränar fortfarande själv dans flera gånger i veckan. 

Hon trivs med att arbeta med barn och möta nya människor och tycker om att anta ny utmaningar och att se möjligheter.

Under sommaren 2016 arbetade hon som cafébiträde på Pingstkyrkans Café i Lidköping och under 2017 jobbade Hanna på Pinchos i Lidköping. Hanna har sedan 2018 jobbat som säljer på Rydéns fashion i Lidköping. 

Våren 2017 började Hanna undervisa i barndans, hiphop kidz och commercial jazz hos oss på Independance och under hösten 2017 gick hon vidare med att även undervisa disco från 5 år upp till 17 år, hiphop och discoteknik. 

Hanna undervisar även i kommunalverksamhet med "dans i skola projekt" från förskoleålder upp till högstadiet, uppdrag i samarbete med Studiefrämjandet samt Sport och kultur för alla. Hon leder dans för möhippr och svensexor och liknande event samt privatlektioner i dans för barn, ungdomar och vuxna men även seniorer som vill lärar sig att dansa. Hanna undervisar även barn och ungdomar i dans på SkateCamp arrangerat av VKF, Västergötlands Konståkningsförbund. 

Hanna undervisar i disco, dansteknik, hip hop, barndans och commercialjazz från 3 år upp till vuxna. Hon har även hand om barnkalas och dansar, leker och är kalasvärdinna på Independance. 

Bild saknas

Vilde Semmelhofer

Vilde tog studenten vid Samhällsvetenskapliga programmet, med inriktning beteendevetenskap, på De la Gardiegymnasiet i Lidköping 2018.

Vilde har sedan två år tillbaka arbetat extra i servicebranschen. Hon har arbetat som servitris och köksbiträde på Café Stallet, Läckö Slott, Pinchos Lidköping samt som cafébiträde i Villa Restaurangen i Lidköping. 

På fritiden dansar Vilde främst disco och har flera fina tävlingsmeriter inom discodans. 

När hon slutade grundskolan fick hon utmärkelser för sin positiva inställning. 

Vilde arbetar i vår reception och ansvarar för barnkalas på Independance både som värdinna och undervisar i dans.

Bild saknas

Selma Billeschou

Selma har tagit examen från Ekonomiprogrammet vid De la Gardiegymnasiet 2019. Under sina skolår har hon varit driven och visat prov på ledarskap då hon bl.a varit elevrådsordförande på Fredriksdalskolan 2015-2016 och konferencier på World´s children prize konference. Selma har också varit ungdomsreporter på Nya Lidköpingstidningen under 2017. Under sommaren 2018 arbetade Selma som cafébiträde på Läckö slotts stallcafé. Under sommaren 2019 arbetar Selma på Willys. 

Selma har varit ungdomsledare för barn och ungdomar mellan 6-14 år i Majåkerskyrkan mellan åren 2016-2018.

Under hela 2018 undervisade hon barn mellan 5-9 år i gymnastik hos Lidköpingsgymnasterna. Selma har även undervisat i dans på Introduktionsprogrammet på De la Gardiegymnasiet 2017-2018 samt hos oss på Independance sedan augusti 2018. 

Selma är sedan januari 2018 anställd av Västragötalands Idrottsförbund och har därigenom deltagit på evenemang så som Sportnatten, 28 grader Framnäs och Idrottensdag då hon har undervisat i gymnastik i åldrar mellan 6-18 år samt varit ansvarig för diverse aktiviteter för barn & unga via ”Sport & Kultur för alla”. 

Selma har själv dansat sedan 2002 i stilar som balett, disco, jazz, mtv, slowdance, ragga/dancehall, hiphop samt chairdance. Selma är sedan 2009 aktiv tävlingsdansare och har tidigare tävlat i disco samt hiphop och tävlar fortfarande i slowdance duo & trio genom IDSK - Independance danssportklubb via Svenska Danssportförbundet. Hon har många fina meriter på tävlingsgolvet i disco, hiphop samt slowdance. 

Genomgått Baskurs Barn & ungdom via gymnastikförbundet i Örebro som innefattar positivt ledarskap samt barns- och ungdomars utveckling samt utbildning för trupp basic. Selma har också genomgått utbildning i tumbling steg 1.

Selma kommer under hösten att undervisa i akrobatik samt leda barngrupper i disco, balett och hiphop.

 

Bild saknas

Gabriela Carrasco

Gabriela är född i Mexiko och startade där sin polefitnessträning 2012. 

2014 blev hon certifierad av Mexican Federation of Polefitness och startade därmed att undervisa. 

Gabriella har tävlat i Mexiko dels som amatör och dels som proffs. Hon har en silvermedalj i tävlingen "Region Del Golfo"

Som instruktör har Gabriella undervisat på tre olika studios runt om i Mexiko och har där utvecklat sina elevers kunskaper, styrka och flexibilitet. 

För två år sedan gick flyttlasset till Sverige tillsammans med sin make. Här har Gabriela sedan fortsatt att utveckla sin kunskaper genom träning med Karin Odermatt.

 

Bild saknas

Ella Törn Larsson

Ella går tredje året på Ekonomiprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping.

Ella har dansat sedan hon var 4 år då hon började med barndans. Hon har sedan dess dansat, disco, disco slow, engelsk freestyle, hiphop, mtv- show crew och jazz. Det Ella fastnade mest för var disco där hon har tävlat flitigt med fina framgångar både nationellt och internationellt på EM, VM och World Cup fram till 2017. 

Högst upp bland meriterna nationellt finns en silver medalj på SM i disco duo samt en bronsmedalj på World Cup 2015 i disco duo. Hon har också dansat på Lidköpings kultur- och näringslivsgala och har genomför flera uppvisningar i olika dansstilar och event. 

Ella arbetar extra på Café Bella Mi i Lidköping.

 

Bild saknas

Emma Lopez Brolin

Emma har tagit examen vid Estetiska programmet med inriktning dans vid Katedralskolan i Skara 2019. 

Emma började dansa redan som treåring med barndans och fortsatte sedan med disco och hiphop som nioåring. Under tonåren valde hon jazzdans och att fördjupa sig inom streeten med hiphop improvisation, dancehall och battlestilarna. Hon har ett stort intresse för dans och träning sedan unga år. 

Inför gymnasivalet var det självklart att välja det Estetiska programmet med inriktning dans. Emma har under sin treåriga utbildning dansat balett, jazz, modernt, hiphop och stepp samt praktiserat på förskola och undervisat andra elever vilket är en viktig del av utbildningen. Slutproduktionen hette "Surviving in Sweden as an african" och sattes upp 2019 på Skövde stadsteater. 

Emma har under senare år tillhört Svenska landslaget i hophop och tävlat på hög nivå både nationellt och internationellt så som SM, EM och World Championship. Nationellt, inom Svenska Danssportförbundet (DSF), har Emma placerat sig på SM som 3:a i solo och 2:a i duo 2017 och i samband med SM 2018 klättrade hon högre upp på pallen och slutade som 1:a i solo och 2:a i duo och battle. 2018 fortsatte med ytterligare stjärnglas genom att Emma placerade sig 1:a i dancehall och house samt på en 7:e plats i duo på World Championship (WADF) i Tjeckien. Detta blev slutet på en lyckad tävlingskarriär. 

Emma arbetade som semestervikarie inom äldreomsorgen under sommaren 2018. 

Emma kommer att undervisa i barndans hos oss. 

Bild saknas

Oskar Örn

Oskars största intresse är en aktiv livsstil. Han tävlar själv i Freerunning och har deltagit i "Ninja Warrior Sverige" två år i rad. Oskar har även ett stort intresse för teknik och tycker om att själv finna lösningar på problem som uppkommer i hans aktiva vardag. 

Oskar gick grundskolan i Färgelanda och har studerat på Teknikcollege i Uddevalla mellan åren 2010-2013 och har genom detta arbetslivserfarenhet från Midroc Redoverken AB som projektsupport av och till mellan åren 2013-2015. Han har även vikarierat som lärare på högstadiet i Uddevalla under 2017.

Mellan åren 2011-2013 var Oskar ledare i parkour och gymnastik i åldrarna 7-28 år på Kropps gymnastikförening i Uddevalla. Efter detta började han arbeta som tränare, utbildare, föreläsare och kanslist på UGP, Uddevalla gymnastik och parkour under åren 2013-2016. Han föreläste i skolor och hos andra föreningar om parkour samt utbildade nya ledare inom detta område. Oskar höll även i träningar för barn från 7 år samt upp till vuxengrupper. 

Oskar har genomgått utbidningar via Gymnastikförbundet så som baskurs barn och ungdom (2011, Uddevalla), trampolin steg 1 (2012, Uppsala), parkour/freerunning steg 1 (2013, Uddevalla). 

Idag driver Oskar eget företag som frilansare med mestadels uppdrag i Västsverige med träning och inspirationsföreläsningar. Han genomför nu ett jobb på uppdrag av Friluftsfrämjandet innefattande att skriva ett utbildningsmaterial, filma och redigrera instruktioner för naturparkour. 

 

 

Bild saknas

Josefine Andersson

Josefine är uppvuxen och bor i Lidköping. Hon tog examen 2014 från Samhällsprogrammet vid De la Gardiegymnasiet i Lidköping och har alltid haft dans och träning i sitt liv. Hon har gått flera utbildningar via STC och arbetat i receptionen.

Josefine började dansa vid två års ålder och fortsatte upp till studenten. Hon har tävlingsdansat under cirka 6 år och avslutade karriären med en fjärde plats på SM i gruppdisco. 

Josefin har gått instruktörsutbildning via STC och därigenom lett pass så som challenger, seniorpass, tuff stuff och barngrupper. Hon leder numera pass på Xforce i bland annat core och högintensivt konditionspass.  

Idag arbetar Josefin som kallskänka på Henrys Bageri och vid sidan av detta leder hon träningspass och vill inspirera andra i sin träning. 

Genomgången HLR utbildning 2019.

 

Bild saknas

Philip Landgren

Philip startar i höst sista året på Teknikprogrammet vid De la Gardiegymnasiet i Lidköping. 

Han arbetar sedan 2018 på Ritchie Bros med dataadministration där han uppdaterar, underhåller och korrigerar företagets statistikdatabas som används för att skapa värdeminsknings- och restvärdeskurvor, som sedan används av banker och finansinstitut vid belåning av lastbilar, lantbruks- och entreprenadmaskiner. 

Philip jobbade under 2017 extra på Lidköpings dataförening i receptionen, guidade kunder, delade ut reklam samt andra administrativa arbetsuppgifter. 

Han har ett stort intresse för parkour och utövar det själv och har sedan valt att gå vidare till att utbilda sig genom gymnastikförbundet för att undervisa barn, ungdomar och vuxna. 

Philip har genomgått Baskurs Barn & ungdom, via Gymnastikförbundet på GIH i Stockholm, som innefattar positivt ledarskap samt barns- och ungdomars utveckling. Han har också genomgått Parkour/Freerunning steg 1 via Gymnastikförbundet.

 

 

Bild saknas

Oliver Sandberg

Oliver går tredje året på Naturvetenskapliga programmet med inriktning natur vid De la Gardiegymnasiet i Lidköping. Han har tidigare arbetat som kanslist på Lidköpings golfklubb och arbetar nu vid behov i kioskerna under matcher i Sparbanksarenan. Under tre år har Oliver arbetat ideelt som bland annat konfirmandledare och lett grupper med barn och unga. 

Dansen har varit en stor del av hans liv. Han började dansa vid 9 års ålder och startade då med bugg och latinamerikanska danser. Oliver har tränat och tävlat i cha-cha, samba, jive, vals och quickstep men det är buggen och de andra swingdanserna, så som boogie woogie och lindy hop, som har fångat hans största dansintresse. 

Oliver har en lång och mångsidig tävlingskarriär bakom sig. Oliver började tävla 2012 och har många fina placeringar och han tävlar än idag i BRR danserna genom Svenska Danssportförbundet i bugg & rock med ett brinnande intresse.

Oliver kommer att undervisa och inspirera barn och unga hos oss under hösten i bugg. 

 

Bild saknas

Martine Camilla Braenna

Martine är uppvuxen i Oslo och har en gedigen utbildning och bakgrund i dansen- och showens värld. 

Mellan åren 2003-2012 dansade hon på "Norska Operan & Balett´s balettklasser. Martine har en examen från Konsthögskolan/Baletthögskolan i Oslo i jazz och balett från åren 2012-2016. Därefter gick flyttlasset till New York och Braodway Dance Center där hon under 2017 genomförde proffsklasser under ett år. 

Martine har dansat och tävlat på hög nivå i balett, jazz, showdans, modernt, disco samt slowdance och freestyle. På sin meritlista för tävlingsdans finns stående världsmästarinna i discodans mellan åren 2009-2012, en tredjeplats i "Jeune Ballet Mediterraneen" 2011, europamästarinna i jazz 2013, hon kom på en tredjeplats i "The nordic baltic ballet competition" 2012, finalist i jazz och modernt vid europamästerskapet 2015. 

Hon har stått på scen och medverkat i flera uppsättningar med sin scenkonst. Mellan åren 2004-2009 medverkade hon som bakgrundsdansare i "Melodi grand Prix Junior", huvudrollen i uppsättningen "Putti Plutti Pott" i Oslo 2000-2012, elevföreställningar på Kungliga balettskolan i Oslo 2003-2012, mellan åren 2003-2012 dansade hon "Svansjön och nötknäppare" i barnuppsättningar vid Nationalbaletten, 2013 deltog hon i dokumentärfilm "Balettguttene", uppsättningar vid Konst-och Baletthögskolan i Oslo 2012-2016, hon har medverkat som magiassistent & dansare ihop med Alexx Alexxander "Defying Gravity" 2016, under 2017 hade hon en av de framstående rollerna i "Cabaret" i Oslo, 2017 dansade hon showcase på "Alvin Ailey American Dance theatre" i New York, bakgrunddansare 2018 i "Stjernekampen", dansare och koreograf mellan åren 2016-2019 "Show de Vida danskompani och under åren 2018-2019 befann sig Martine i Paris och jobbade som dansare på "The Moulin Rouge". 

Hon har fått flera utmärkelser och stipendier för sina enastående framgångar så som "Årets Nykomling" Danceawards 2009, "Årets Idrottsutövare" 2011 vid Akers Avis Groruddalen Sports Gala. Martine tilldelades "Drömmstipendiet" 2011, "Folkets pris" 2012 vid Danceawards, hon erhöll stipendie av Kulturrådet i Norge 2017 samt erhöll "Skipsreder Tom Wilhelmsen" stipediet två år i rad 2016-2017. 

Martine har dömt tävlingar nationellt och internationellt, hållit workshop ute i europa i bland annat jazz, modernt, disco, freestyle samt slowdance. Hon har gästat länder som Vitryssland, Tyskland, Ukraina, Moskva samt Sverige. Hon var hos oss på Indedance 2015 på dancecamp i disco. Hon har också koreograferat till föreställningar i Oslo i jazz och undervisat på Danseklubben Studio1. 

Under somrarna har Martine dansat vid "the royal ballet school white lodge" - London, "The royal ballet school covent garden" - London, "Den konglige Danske Balletskole" - Köpenhamn samt "The international Dance academy" - Los Angeles. 

Martine undervisar i disco övad/avancerad/elit samt discoteknik avancerad/elit 

 

Bild saknas

Cecilia Ehrling Danermark

Cecilia har tävlingsdansat sedan 9 års ålder i 10-dans där hon vunnit flertalet medaljer vid såväl nationella som internationella tävlingar.

2006 turnerade hon med dansgruppen "Burn the floor" och har dessutom medverkat som instruktör i TV4s succeprogram "Let´s dance" i hela elva säsonger där hon har vunnit fyra gånger. 

Hon har flera års erfarenhet av undervisning i alla former, alltifrån socialt, till tävlingsform, till tävlingsdans och stora event. 

Foto: Albin Bogren

Bild saknas

Diana & Sven Hämberg

Sven började att dansa bugg i Borås dansförening vid 11 års ålder, och tävlade i fler år. Därefter gick han över till att dansa Jitterbugg/lindy hop, rankad 1:a i Sverige i ungdomsklassen i tre år. Sven fortsatte sen sin danskarriär genom Tiodans med latin/standard. Flyttade sen till Stockholm för att satsa på ballroom. Han var rankad 4:a i Sverige och representerade landslaget vid ett flertal internationella mästerskap. Sven är den enda dansaren tillsammans med sin dåvarande danspartner som varit i SM-final i både bugg, rockn roll samt tiodans i Svenska Danssportförbundets historia. 

Diana är i grunden gymnast som senare gick över till att verka som tränare i redskapsgymnstik. Hon har utövat socialdans såsom sedan 14-års ålder. När Diana träffade Sven 1994 blev det fokus på tävlingsdans. Diana har även fått äran att coacha Team Sweden i Tiodans. 

Tillsammans driver duon dansskolan - Dansmix med bas i Halland. De är anlitade professionellt för uppdrag runt om i hela Sverige. Sedan 1994 då de träffades har de gett danskurser och spridit dansglädje till tusentals elever. 

Bild saknas

Oscar Smith

Oscar gick på De La Gardiegymnasiet och läste Omvårdnadsprogrammet och tog studenten år 2010. 

Oscar Smith ligger idag på världseliten i trampolinsporten och med sig i bagaget har Oscar fina meriter. Han har idag varit med i Landslaget sedan 6 år tillbaka och tävlade nyligen i VM där han lyckades ta sig till top 40 i världen. Han började hoppa trampolin som 14-åring och idag har han hållit på med sporten i 12 år. Under de första fyra första år lyckades Oscar kämpa sig upp i sverigeeliten och bli Svensk Mästare redan som 18 åring i herrklassen (2010). Därefter tog karriären fart. Han har lyckats riktigt bra på många mästerskap så som SM, NM, EM och VM och reser idag jorden över för att tävla världscupen och tävlar mot dem absolut främsta eliterna världen över. 

Oscars driv och engagemang att hela tiden vilja utvecklas och att alltid sträva efter att bli en bättre gymnast. Han citerar själv att; ”Det viktigaste när man tränar är att man har roligt”. Och att ”man kan inte säga att man inte vågar, förens man försökt”.

Oscar ligger inte bara i världstoppen utan han har även genomgått flertal tränarutbildningar och är idag en av få i hans ålder som lyckats ta sig upp och blivit en licensierad elittränare inom trampolin/gymnastik via Svenska gymnastikförbundet egna riktlinjer.

Oscar har SM-Guld 2015, Svenska cupen segrare 2014, Svenska cupen segrare i Synkron 2014, 37:e plats på VM 2014 (Bästa svenska placering på ett VM sedan år 1998), SM-silver 2009, 6:a på världscupen i synkron år 2011 samt SM-Guld 2010.

Bild saknas

Elias Wilen

Elias gick estetiskt program med inriktig dans på gymnasiet med foto som tillval. Han började arbeta som tränare, instruktör och kanslist på Udevalla Gymnastik och parkour 2014.

Han är utbildad via Svenska gymnastikförbundet parkour 1 + 2 samt baskurs i gymnastik.

Elias har undervisat barn och ungdomar i parkour, alltfrån nybörjare till elit sedan 2014. 

Han har själv utövat och tränat parkour sedan 2012. Under hösten 2018 vikarierade Elias hos oss på Independance och är nu tillbaka för att undervisa. 

Bild saknas

Bill Ottosson

Bild saknas

Sture Ottosson

Bild saknas

Gustav Fabianson

Leg fysioterapeut och elittränare och har sedan 2006 arbetat på IFK Kliniken Rehab i Göteborg som är västsveriges ledande idrottsmottagning. Gustav äger och driver även Elitträning Sverige där han arbetar med friidrottslandslaget, som konslut åt SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt som fystränare för bland annat Villa Lidköping BKs herrlag. 

Gustav kommer att finnas på Dansakuten som finns hos oss och håller mottagning för dig med någon form av motions- och idrottsrelaterad skada. Välkommen och boka tid för konsultation och bedömning samt råd och åtgärder för hur du skall bli av med dina besvär. Du hittar lediga tider under fliken "anmäl dig här" 

Vi ser fram emot samarbetet.

Bild saknas

Thim Karsmo

Thim har en gedigen bakgrund i buggens värld. Sedan han började tävlingsdansa 2002 har han hunnit med många framstående placeringer som tex ett antal guldmedaljer i bugg ungdom, junior samt vuxen A-klass inom Svenska Danssportförbundet. Thim tog tillsammans med sin danspartner brons på junior NM 2006, brons på junior VM 2007, en fjärde plats på SM-junior 2008, en fantastisk sjätte plats på VM-senior 2008 samt en fjärde plats på EM-senior 2008. Idag tränar och tävlar Thim i bugg och dubbelbugg på högsta elitnivå för vuxna. 

Vid sidan av den egna tävlingskarriären har Thim utbildat sig på kursledarutbildningar inom Svenska Danssportförbundet i bugg 2008 och 2009. Han har även gått introduktionskurs till bedömning av BRR-danser i Stockhom. Sedan några år tillbaka undervisar Thim även på sin hemmaklubb - Skararockarna DF. Där undervisar han barn, ungdomar och vuxna. Han är också flitigt anlitad som tränare och gästtränare hos andra klubbar som söker hans komptens. Han är även ute i skolorna i årskurs 9 på högstadiet och introducerar buggen för elevera innan skolorna arrangerar ett socialdansevent i Folkets park i Skara. 

Thim har också suttit i styrelsen för Västergötlands danssportförbund samt sitter idag som styrelseledamot i Skararockarna DF. 

2010 belönades Thim med Ekrosen stipendiet och 2014 Skara kommuns ungdomsledarstipendium. 

Bild saknas

LIsa Jahnstedt

Bild saknas

Adina Inhammar

Dansläraraspirant

Bild saknas

Matilda Lindgren

Kommer att vara ledig under våren 2020 för kontinuerlig undervisning.

Matilda börjar i höst sista året på Estetiska programmet på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde. 

På fritiden arbetar hon som gymnastiktränare på Skövde gymnastikförening och undervisar barn och ungdomar mellan 3-18 år. Hon har ägnat större delen av sitt liv åt gymnastiken. 

Hon har via Gymnastikförbundet gått utbildningar såsom baskurs, trupp basic, trampett steg 1, tumbling steg 1 samt fristående steg 1. Hon har tränat och tävlat mellan åren 2007-2015 och har undervisat sedan 2014 i Skövde. 

2017 undervisade hon i gymnastik på Stadium Sports Camp som juniortränare. Där arbetade hon i team med andra ledare och alla deltagarna. 

Matilda har även deltagit i amatörteater som dansare. Hon har även arbetslivserfarenhet som kassapersonal, arbete i musikaffär samt som servitris i Skövde. 

Matilda undervisar i akrobatik hos oss. 

Hemsidan producerad av
Knockout Webbyrå