Beskrivning av klasserna

COMMERCIAL JAZZ

COMMERCIAL JAZZ

En blandning av olika dansstilar från Los Angeles, New York och London där jazztekniken är grunden. En dansstil med tydlig känsla av sceniskt uttryck, som inspireras från musikvideos och nöjesbranschens scener.

 

SLOWDANCE

SLOWDANCE

Slowdance är en fusion av Jazz, Modernt och Balett och dansas till långsam musik, så kallade ballader.

Slowdance innehåller även en del hopp, snurr och spark samt på högre nivå även viss akrobatik.

Bild saknas

CONTEMPORARY / MODERNT

En flödande, energisk och uttrycksfull dansstil. Vi fokuserar på tekniker, känsla och musikalitet. Contemporary ser du mycket av på plattformar som instagram och det populära tv-programmet ”So you think you can dance” 

BODY & POLEFITNESS

BODY & POLEFITNESS

16 års åldersgräns

Body & Pole fitness är en fysisk och ny spännande träningsform. Den är numera en etablerad och erkänd sport, som lånar många element från dans, gymnastik och cirkus samt influeras av den hundra år gamla indiska sporten mallakhamb. Idag har polefitness spridit sig till dansstudios i hela Europa, Amerika , Australien , Asien och kommer nu även här till Lidköping.

I polefitness arbetar man med hela kroppen och utmanar nya muskelgrupper. Den passar alla, motionärer till elitidrottare, gammal som ung!

Med hjälp av stolpen utövar man allt från enklare koreografier där fokus ligger på dans, några enklare snurrar och turer runt stången. Genom detta bygger vi upp rörligheten och tränar upp konditionen till en klass med avancerade övningar som handlar om ren akrobatik och avancerade övningar som kräver stor fysisk ansträngning.

Det finns nivåer och klasser till alla. Den här nya träningsformen r framför allt ett roligt sätt att utmana sin kropp, blir rörligare och bygga muskler man aldrig trodde man hade. Polfitness finns också som tävlingsform, Battle of the Pole.

Välkommen till oss och anta en helt ny utmaning i denna träningsform!

 

Bild saknas

BOLLYWOOD

Dansen är en fartfylld och färgglad dansform. Dansstilar består av orientalisk dans, traditionell indisk dans och västerländska dansinfluenser. Vi fokuserar på inlevelse, ansiktsuttryck, handgester och tekniker.

CLUBDANCE

CLUBDANCE

ClubDance fokuserar på att lyfta fram dina kroppsuttryck inom olika dansstilar. En kaxig, explosiv och sensuell dansstil som ofta ses i musikvideos eller på klubbar. En stil full av utmaningar som når fram till din inre diva. 

COACHAD TRÄNING FÖR TÄVLING

COACHAD TRÄNING FÖR TÄVLING

Vi slipar kontinuerlingt på tävlingsdansen i din aktuella tävlingsgren kontinuerligt.

Grupper finns i rekrytering-raisingstar-superstar-elit.

Vi erbjuder tävlingsgrupp i disco, hiphop, slowdance samt freestyle disco jazz

DANSTEKNIK

DANSTEKNIK

Ett komplement till dig som redan tävlar i disco och vill finslipa på de tekniska stegen och dess placeringar. Vi jobbar med olika hopp, kick, spinn, legcatch, legspinn, pirouetter mm som numer finns i de mer avancerade discokoreografierna.

STREETJAZZ

STREETJAZZ

RAGGA/DANCEHALL

RAGGA/DANCEHALL

Dansstilen ragga föddes på Jamaica med influenser från den afrikanska dansen. Det är en konditionskrävande dans där man jobbar mycket med höfter och bröstkorg. Musikalitet, dynamik och att skaka på hela kroppen skapar roliga utmaningar!

Om du verkligen vill släppa loss och ha kul är detta kursen för dig. 

FYS

FYS

Kondition och funktionella styrkeövningar varvas i olika stationer där vi jobbar i intervaller.

Ett roligt och tufft pass där alla tränar utefter deras egen förmåga.

 

 

Bild saknas

Salsa Cubana/Salsa LA

I den kubanska salsan roterar paret tillsammans medurs och under dansen. Det är vanligare att gå runt i cirkulära rörelser än att snurra på ett ställe (som i cross body-stilen, se nedan). Turerna innefattar många komplicerat inslingrade armfattningar, Olika grundsteg i kombination med impsovisationer i form av höftrullningar och axelskakningar är vanligt. Det första steget tas vanligen på första takslaget och ibland tredje. Son är en kubansk dans med nära koppling till salsan där första steget tas på andra taktslaget, varför kubansk salsa även ibland dansas på detta vis. Detta är en form av salsa som ibland har myket fysisk kontakt. Dans i singel utförs i form av despelote samt steg och kroppsrörelser hämtade från afrokubanska sällskapsdanser så som Yambú, Guaguancó och Columbia.

MINIKIDZ

MINIKIDZ

Under lekfulla former får våra allra minsta barn ledas in i dansens underbara värld full av fantasi och spännande möten. Tillsammans utforskar vi och övar musikalitet, rytmik, koordination, balans och koncentration. Undervisningen anpassas efter barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling

LATIN

LATIN

Vi kommer att uppleva de latinamerikanska danserna så som cha cha, salsa och rumba med mera på ett modernt sätt med islag av mycket glädje, uttryck, och underbar tektik. Att hitta flow i latinrytmerna är något som vi tillsammans kommer uppleva på dansgolvet. 

FREESTYLE DISCOJAZZ

FREESTYLE DISCOJAZZ

Karaktären kännetecknas av explosivitet, snabbhet, musikalitet, spänst och tekniska färdigheter, med influenser av tex Disco och Jazz.

Koreografin innehåller mycket hopp, snurrar och sprakar. På högre nivå även akrobatik. Dansen utförs i 150-163 bpm (takter / minut)

AKROBATIK

AKROBATIK

Vi utmanar oss redan från första lektionen. Passet utgår från kullerbytta, frammåt och bakåt, stå på händer, hjula, rondat, samt mjuka övergångar framlänges och baklänges. I förlängningen går vi vidare med handvolt, sidvolt och flick flack med mera. 

PARKOUR

PARKOUR

Parkour är en form av fri rörelse i sin omgivning.

Att hoppa över murar och andra hinder på ett snabbt och säkert sätt är långt ifrån allt du lär dig i parkour.

Filosofin handlar om att ta sig från punkt A till punkt B.

Hindren är inte bara fysiska utan du får också lära dig att tro på dig själv och våga mer.

 
BUGG

BUGG

Bugg är i grunden en helsvensk föreseelse, men börjar nu gra sitt antågande även i grannländerna samt kontinenten och är också en variant av den Lindy Hop som kom till Sverige. I filmer från dansstället Nalen i Stockholm (ur Danssport nr 1, 1999) kan men se den svenska Lindy Hop som ligger till grund för dagens bugg. Dansen utvecklades till den stil som dansas på olika dansställen runt om i hela Sverige. Denna stil har givetvis olika dialekter och varianter, men grunderna är i stort sett lika i hela landet. Denna dansform som är enkel i sin uppbyggnad och struktur, är en av de danser som flest tävlingsdansare och hobbydansare har valt att utöva på social nivå inom det Svenska Dansförbundet. 

När man i Sverige började tävlingsdansa i bugg under 70-talet fanns det en klass för allt, nämligen fri stil. Denna klass delades 1983 upp i utebugg och fri stil, med redan 1984 togs detta bort och en ny inledning gjordes. Den nya uppdelningnen blev fri stil och rock. Senare fick man den uppdelningen vi har idag och buggen utvecklades med stor entusiasm av dansare fårn hela Sverige. Idag r bugg den dansgren som de flesta dansklubbar har stomme i sin verksamhet och i många fall en sluss in till de andra danserna som Svenska Danssportsförbundet administrerar. 
 

FLY & SPIN KIDZ

FLY & SPIN KIDZ

Kurs för barn som gillar att klättra, snurra och träna styrka 

Vi tränar på grunderna i klättring, basic snurrar och lär som några grundläggande tricks på polestänger.

Vi bygger upp styrkan i armar och bål utefter barnets förutsättning. 

BARNDANS

BARNDANS

Under lekfulla former får barnen använda sin fantasi och utforska dansens värld. Vi övar musikalitet, koordination, balans och koncentration. Undervisningen anpassas efter barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling.

HIPHOP

HIPHOP

Karaktären i hiphop kännetecknas av en låg nedåtgående puls. Vi strävar efter att framhäva dansens typiska "studs/bounce" eller gung i stegen tillsammans med musiken. Hiphopen dansas i "down-beat" dvs med tung känsla. Hiphopen ger stort utrymme för fri tolkning och att utveckla sin personliga stil. Vi hämtar inspiration från olika stilar så som locking, house, new school, old school och den mer kommersiella jazzen. Varje lärare utvecklar en personlig stil med inspiration från de olika stilarna och förmedlar till eleverna. Lektionen består av en kortare uppvärmingsdel  innan vi fortsätter att träna styrka och några enklare akrobatiska moment. Vi bygger även kortare kombinationer som vi tränar diagonalt över golvet. Under terminen jobbar vi med både singel hiphop och parhiphop samt introducerar improvisation. I improvisationen utvecklar vi den personliga stilen, kroppskännedom och musikalitet. 

BOOGIE WOOGIE

BOOGIE WOOGIE

Boogie Woogie är en av de danserna som tidsmässigt följer Lindy Hop. De första varianterna av denna dans är vad vi i vanliga fall benmner som 50-tals rock. Vad man har valt att göra med den moderna dansen boogie woogie är att man inte har med den akrobatik som var typiskt på 50-talet, utan koncentrerar sig på dansen som förbar pardans.
 

HIPHOP IMPROVISATION

HIPHOP IMPROVISATION

I denna klass lägger vi tyngdpunkten på att  träna elvens förmåga till särskilja på olika delar av musiken och med kroppen hjälp förmedla det. Vi går igenom tekniker som utvecklar förmågan att komma över gränser till det som är utanför vår kontroll av vad kroppen kan förmedla och därigenom förbereder dansaren när de ska freestyla. Under terminen kommer vi också att jobba med olika ansiktsuttryck, kroppsuttryck och att våga ge sig hän känslan i musiken. Kursen ger mycket utrymme för det egna, personliga och helt unika kroppsspråket.

 

Bild saknas

AFROBEAT

Danskurs med kraftfulla rörelser som går genom hela kroppen. Svettigt, rytmiskt och energikrävande. Vi tränar olika kombinationer, koreografier och tekniker inom afrikanskinspirerad dans. 

SHOWJAZZ

SHOWJAZZ

Showjazz är en scenisk dansstil med fokus på scenframträdanden. Med dem tekniska grunderna från jazz och balett showar du loss till bla musikalmusik och pop. En dansstil med glädje och utrymme för egen tolkning. 

DISCO

DISCO

En energigivande dansstil till populärmusik. Disco kännetecknas av en konstant kroppspuls, magpump och bodyaction, som bygger på principen contraction/release. Dansstilen ger utrymme för fri tolkning, olika influenser och stil. Discodansens karaktäriseras av mycket pump, puls och hög energi. Vi jobbar med fotarbetet tillsammans med snabba starka armrörelser, mycket spänst och rena linjer i kroppen. Vi tränar teknik, stretching samt lägger grunderna och förbereder oss för olika hopp, kickar, spinn och pirouetter. Lektionerna baseras på grundsteg som sedan sätts ihop till korta diagonala övningar och danskombinationer. Vi dansar både singeldisco och pardisco. Discodansen dansas i olika tempo som ökas utefter nivå.

JAZZ

JAZZ

Jazzdansen har sina rötter i den afrikanska dansen och är ofta grunden till de koreografier vi ser i musikvideos, shower och musikaler. Dansen är dynamisk och bygger på smidighet, koordination och rytm. Vi arbetar men kroppshållning, styrka och balans samt stegsekvenser och danskombinationer för koordination, kondition och rytm- och danskänsla.

CHAIR DANCE

CHAIR DANCE

Chair Dance är till för dig som älskar att slänga med håret och utmana gravidationen! Men hjälp av en stol bygger vi upp en koreografi som tränar både kondition och koordination. Vi använder inslag av enklare akrobatik på stolen.

STRETCH

STRETCH

En klass där tyngdpunkten läggs på övningar som syftar till att sträcka och förlänga musklerna för att förbättra ledrörlighet och muskelelasticitet. Lektionerna hålls i lugn takt utan hopp. Övningarna ger dig kroppskännedom och ger dig verktygen till att förbättra din dansteknik oavsett stil. Lektionen riktar sig till alla åldrar, nivåer och dansstilar. 

BALETT

BALETT

Klassisk dans, grunden till all koreografi. En kombination av harmoniska kroppsrörelser till klassisk musik. Balett tränar upp smidighet, styrka, balans och koordination samt är en viktig del i varje dansares grundteknik oavsett stil.

 

HIPHOP BATTLE

HIPHOP BATTLE

Klassen riktar sig till dig som vill lära sig mer om olika hiphopstilar och förbereda sig inför tävlingsformen battles. Kursen innefattar att bekanta sig med stilar som popping, dubstep, ragga, RnB, locking. Samt begrepp som oldschool och newstyle. Vi tittar närmre på tex popping som har många effekter så som waves, boogaloo, pop, slowmotion, ticking, isolations och slides. Popping är en oldschool hiphop stil som grundades i Californien. Locking i sin tur kommer från konceptet "låsande rörelser". Man fryser från snabba rörelser in i en låsande position som man håller någon sekund och sedan går man tillbaka  till den snabba farten man dansade innan. Vi bekantar oss med de olika stegtermerna samt hur man rör armarna och händerna snabbt medan höfterna och benen rör sig mer avslappnat. I den här kursen lär vi oss grunderna i de olika stilarna som krävs i hiphop battles och lektionen avslutas med battlesrundor. 

POPPING

POPPING

Popping har rötterna i Kalifornien och grunden i popping är en "pop" som innebär att man spänner en muskel snabbt och sedan slappnar av igen, kan liknas vid en "stöt" genom dansarens kropp. Stilen skapades i slutet av 1970-talet. 

Grunden i popping är en hit, de utförs kontinuerligt till musik, och i olika delar av kroppen. Andra moves och stilar som brukar användas i popping är: animation, boogaloo, locking, glides, hitting, robot, ticking, strobing, tutting och tex waving

 

HIGH HEEL

HIGH HEEL

På denna klass arbetar du som dansare med högklackade skor som är en populär del av dansvärlden just nu. Vi dansar till musik såsom pop och hiphop  men även till andra musikgenrer. 

Som elev på denna klass utmanas du på olika sätt alltfrån koreografi till balans och teknik på klackar. 

Hemsidan producerad av
Knockout Webbyrå